Welkom op mijn netvlies.

Translate

maandag 25 december 2017

Lavendel olie.

Bijna iedereen kent lavendel als plant in de tuin. Lavendelolie is ook de bekendste en een belangrijke olie in de aromatherapie.
Wat kun je eigenlijk allemaal doen met deze veelzijdige olie?

- Kalmerend:
Je komt tot rust. Je slaapt 's nachts beter door voor het slapen 1 of 2 druppeltjes olie op je kussen te doen of 1 uurtje voor het slapen gaan te vernevelen met een diffuser. Dit werkt tevens afstotend voor muggen.


- Luchtverfrisser:
Een druppeltje lavendelolie in een ruimte in huis geeft je een frisse, aangename geur en verjaagt snel vervelende geurtjes van bijvoorbeeld huisdieren of sigarettenrook.
Je kan de lavendelgeur in huis verspreiden via potpourri, een aromalamp, aromadiffuser, geursteentje of luchtbevochtiger. Zelfs via de stofzuiger(zak) en in de vloerzeep.


- Insectenvrij:
Insecten houden nadrukkelijk niet van lavendel.
Bij een insectenbeet, mierenbeet, kwallenbeet of een wespensteek helpt lavendelolie om de pijn te verzachten. Doe rechtsreeks een druppeltje olie op de zere plek. Na ca. 15 min. zal de werking van de olie voelbaar zijn. Ingeval van hardnekkige beten/steken en vervelende jeuk/pijn, herhaal dit een paar keer.


Last van mieren? Doe enkele druppeltjes Lavendelolie op de plaats van het mierennest en herhaal dit indien nodig. De mieren zullen snel een ander heenkomen zoeken. Een natuurlijke manier om van de mieren af te komen en beter dan de alle schadelijke chemische middelen.


Nog meer nuttige tips met Lavendel etherische olie:

•Lavendelolie heeft een ontsmettende en pijnstillende werking.
•Lavendel is kalmerend, verzachtend, opbeurend en brengt de geest in balans.
•Lavendelolie helpt bij: snijwonden, wonden, brandwonden, kneuzingen, puistjes, allergieën, insectenbeten en keelontstekingen.


De olie werkt ook slijmoplossend en helpt daardoor bij verkoudheid en griep.
Bij brandwonden is het belangrijk om eerst te koelen, daarna elk uur een paar druppels lavendelolie op de plek aanbrengen, evt. een doekje in lavendelolie drenken en dat op de wond leggen.
Lavendelolie werkt bloeddruk verlagend, voorkomt maagkramp en misselijkheid en spijsverteringsstoornissen.

Een heel erg veelzijdig plantje dus dat Lavendel.

Bron: https://www.facebook.com/chimoonaromatherapie

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten